PORO-KANTARELLI-PEKONIPIHVIT
8 kpl
1 sipuli silputtuna
1 prk säilykekantarelleja valutettuna ja silputtuna (jos on tuoreita saatavilla, aina parempi
2 tl Falksaltin Gourmetsuolaa, joka sisältää kuivattua herkkutattia (tavallinenkin suola käy)
1 pkt (170 g) Amerikan pekonia silputtuna
1 prk Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitus fraichea
1 dl ruiskorppujauhoja
1 muna
1 rkl riistafondia
Forest Blendiä myllystä
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl kuivattua timjamia
1 pkt (240 g) poron jauhelihaa sulatettuna
Paista sipulisilppu, kantarellit ja pekoni. Lisää joukkoon suola ja paista vielä hetki. Lisää seos pekonisilpun joukkoon. Lisää lopu ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina 8 osaan ja taputtele pihveiksi. Kypsennä uunissa 225 asteessa n. 20 minuuttia.
PUNAVIINIKASTIKE
(2-3 hengelle)
2 dl täyteläistä punaviiniä
1 dl Demi Glace-kastikepohjaa
1 rkl riistafondi kantarellilla
1 pieni punasipuli lohkoina
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl kuivattua timjamia
1 laakerin lehti
2 rkl tummaa siirappia
1 tl suolaa
1 rkl tummaa balsamicoa
Mittaa ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. Siivilöi puhtaaseen kattilaan (mielellään teflonpintaiseen) ja suurusta.
suurus:
1/2 dl kylmää vettä + 1 rkl maissijauhoja
Lisää suurus siivilöityyn kastikkeeseen ja keitä pari minuuttia. Lisää nokare voita ja sekoita se joukkoon.
PERUNANPUOLIKKAAT
Rosamunda-perunoita
rosmariinin makuista oliiviöljyä
valkosipuli-rosmariini-sormisuolaa
Pese perunat hyvin juuresharjalla. Halkaise ne ja voitele leikkauspinta öljyllä esim. silikonisudilla. Ripottele voideltuun pintaan suolaa ja laita uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin. Kypsennä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia (voit testata kypsyyttä tökkäämällä veitsen kärjen tai cockailtikun perunan läpi). Kurkkaa myös leikkuupinnalle, että siinä on tarpeeksi väriä).
KARAMELLISOIDUT SIPULIT
reilun kokoinen nokare voita
3 sipulia renkaina
2-3 tl sokeria
suolaa
loraus vettä
Paista sipulirenkaita hetki pannussa sokerin kanssa, lisää hiukan vettä ja anna hautua kannen alla muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla.
Viinilasillinen: Hand Crafted By Geoff Hardy Shiraz 2010
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.