Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2023.11.2013%

PIHVIT:

1 naudan sisäfileepihvi/ruokailija

pippurisekoitusta

suolaa myllystä

voita paistamiseen

 

Painele pihvin reunaan pippurisekoitusta. Paista pihvit kuumalla pannulla voissa, pyöräytä pintaan suolaa myllystä.

 

MAALAISRANSKALAISET

Rosamunda-perunoita (pese harjalla, lohko 6-8 osaan ja paista kuumassa öljyssä kypsiksi, kunnes pinta on saanut kauniin värin. (Itselläni on valurautainen kattila, jossa on mukana metallinen kori, jonka saa tukien varaan valutettavaksi). Anna perunoiden valua hetki ja kaada sitten kaksinkertaisella talouspaperilla vuorattuun kulhoon, jotta enin rasva imeytyy paperiin. Poista paperit, lisää suolaa myllystä, hölskyttele kulhoa ja lisää vielä suolaa myllystä.

 

PIPPURIKASTIKE (apinoitu Kauhukeittiöstä)

riittää 2-3 hengelle

 

2 dl kuohukermaa

1 pkt Musta Pekka-juustoa

2 rkl viskiä (merkillä ei niin väliä, kunhan ei ole savuista)

2 rkl häränlihafondi punaviinillä

 

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes juusto sulaa. Tarjoa heti pippuripihvin ja maalaisranskalaisten kera.

viini: Block 50,  tai Nightwish Imaginaerum

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2023.11.2013%

Tunnelmamusiikkia löytyy vaikkapa täältä =).