JUUSTOKAKKU
pohja:
150 g huoneenlämpöistä voita
1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
2 rkl vettä
täyte:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
2 prk (á 250 g) Mascarponejuustoa
200 g maitorahkaa
5 munaa
2 dl sokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
1 tl vaniljajauhetta
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, kunnes kakku on saanut kauniin värin. Irrota kakku vuoasta vasta kun se on kokonaan jäähtynyt. Jos avaat kakkuvuoan reunat kun kakku on lämmintä, se halkeaa kahtia.
Koristele jäähtynyt kakku kinuskikastikkeella, jäisillä karpaloilla ja tomusokerilla.
KINUSKIKASTIKE:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
n. 1 rkl voita
Keitä kermaa ja fariinisokeria teflonkattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes kastike muuttuu paksuksi. En katsonut kelloa, aikaa meni arviolta 30-45 minuuttia. Lisää nokare voita ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman ennenkuin kaadat kastikkeen kakun päälle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.