Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2023.11.2013%

PAELLA A´LA MAKUNYSTYRÄ

 

3 valkosipulin kynttä silputtuna

1 iso sipuli silputtuna

loraus sitruunan makuista oliiviöljyä

1 pkt (250 g) maustamattomia broilerin fileesuikaleita

1 pss (0,5 g) sahramia

1 pieni keltainen paprika kuutioituna

2 dl kuivaa valkoviiniä

1 Fond Du Chef kanafondikuutio

1 dl vettä

2 tl kurkumaa

2 tl suolaa

1 tl sokeria

2 mm cayennepippuria

1 tl mustapippurirouhetta

2 rkl limemehua

200 g jättikatkaravun pyrstöjä

1 prk tonnikalaa tomaatissa

1 pss (200 g) pakasteherneitä

1 rs (250 g) miniluumutomaatteja puolitettuna tai 3 tomaattia lohkoina

 

 

 

lisäksi:

2,5 dl pitkäjyväistä riisiä

1 Fond Du Chef kanaliemifondikuutio

6,25 dl vettä

 

 

 

Kuullota sipulisilput öljyssä esim. wok-pannussa. Lisää broilersuikaleet ja paprikasilppu ja paista ne kypsäksi. Lisää sahrami ja paista vielä hetki. Lisää valkoviini ja sekoittele parisen minuuttia. Lisää kanafondikuutio, vesi sekä mausteet.

Anna hautua kannen alla sen aikaa, kun keität riisin erikseen kattilassa: mittaa riisi, fondikuutio ja vesi kattilaan. Laita kansi päälle ja levy täysille. Kun se alkaa kiehua, sekoita ja laita levy ykköselle. Anna hautua kannen alla välillä sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.

Lisää sitten wok-pannulle kypsä riisi, jättikatkaravun pyrstöt, tonnikala, herneet sekä tomaatit. Hauduta vielä kannen alla miedolla lämmöllä (noin 5 min), kunnes jättikatkaravun pyrstöt ovat kypsiä. Tarjoa heti.

 

Viinilasillinen: Tierra Nueva Organic 2 l hanapakkaus 19,99€, Espanja