LOHTA INTIALAISESSA CHILI-KOOKOSKASTIKKEESSA
n. 600 g lohifileetä
marinadi:
3 rkl sitruunamehua
1 tl kurkumaa
1 tl chilijauhetta
1/2 tl suolaa
kastike:
loraus oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
4 kevätsipulia
2 tl inkiväärimurskaa
1 tl kurkumaa
1 tl chilijauhetta
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
1 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
1 tl sokeria
n. 1/2-1 tl suolaa
Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kääntele joukkoon lohipalat. Laita jääkaappiin marinoitumaan noin tunniksi.
Hienonna valkosipulinkynnet ja silppua kevätsipuli. Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipulisilput ja lisää inkivääri. Sekoittele hetki, lisää sen jälkeen chili ja kurkuma ja sekoittele puolisen minuuttia. Lisää vesi, paseerattu tomaatti, kookosmaito, sokeri ja suola. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia.
Lisää sen jälkeen kalapalat ja hämmennä varovasti. Anna kypsyä muutaman minuutin ajan (riippuen kalapalojen koosta).
Tarjoile basmatiriisin kera.
Viinilasillinen: Kungfu Girl Riesling
Lisäkkeenä:
KURKKURAITA
2 dl turkkilaista jogurttia
1 pss Santa Maria Raita Spice Mix
puolikas kurkku raastettuna
Lisäkkeenä myös keitettyä basmatiriisiä sekä uunituoretta itse leivottua Naan-leipää.
NAAN-LEIVÄT
8 kpl
2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl öljyä
1/2 dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 tl leivinjauhetta
n. 6 dl vehnäjauhoja (mulla meni n. 8 dl)
voiteluun sulatettua voita
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. Lisää suola, sokeri, öljy, jogurtti sekä kevyesti vatkattu muna. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa tunnin verran. Muotoile kohonneesta taikinasta jauhoisella alustalla tasainen pötkö ja jaa se 8:aan osaan. Pyöritä osat palloiksi, kaulitse litteiksi. Kohota leivät pellillä leivinpaperin päällä, voitele sulatetulla voilla ja ripottele halutessasi pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista leivät 275 asteisessa uunissa 5-8 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.