Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2023.11.2013%

KURPITSAKEITTO

4 valkosipulin kynttä silputtuna

3 sipulia silputtuna (sipulit olivat melko pieniä)

loraus oliiviöljyä

1 kurpitsa (kokonaisena paino n. 2 kg)

reilu 1 l vettä

2 kasvisliemikuutiota

1 pkt (250 g) Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli sulatejuustoa

2 tl kurkumaa

1-2 tl suolaa

n. 1 rkl hunajaa

reilusti mustapippuria myllystä

reilusti chili explosionia myllystä

 

Lohko kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuullota sipulisilput öljyssä teflonkattilassa. Lisää kurpitsakuutiot ja vettä sen verran että kurpitsat juuri ja juuri peittyvät. Lisää kasvisliemikuutiot ja keitä kunnes kurpitsat ovat kypsiä. Valuta suurin osa vedestä kulhoon, (älä heitä pois siltä varalta jos keittoa pitää ohentaa). Soseuta keitto sauvasekoittimella. Revi sulatejuusto palasiksi ja soseuta sekin sauvasekoittimella keiton sekaan. Lisää keitinvettä tarvittaessa. Mausta keitto ja kiehauta. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoa heti tuoreen leivän kera.

Kyytipojaksi keitolle sopii mainiosti esim. The 69 Eyes Borderline Pinot Grigio 2012 (10,93 €, Alkon tilausvalikoima).