Kakkuja%20ja%20ruokia%20elokuu%202012%20

KUKKAKAALIGRATIINI

1 iso kukkakaali

Herbamarea

ripaus mustapippuria myllystä

2 dl kuohukermaa

2 dl vettä

1 pkt Koskenlaskija Voimakas-sulatejuustoa

 

pinnalle:

parmesanraastetta

 

Huuhdo kukkakaali huolellisesti ja irrota nuput toisistaan. Höyrytä kukkakaali höyrykattilassa.  Kukkakaali saa jäädä vähän napakaksi. Kaada höyrytetty kukkakaali voideltuun uunivuokaan ja mausta Herbamarella ja pyöräytä pintaan hiukan mustapippuria myllystä.  Mittaa kerma ja vesi kattilaan ja kuumenna. Lisää sulatejuusto paloina ja sekoittele, kunnes seos on tasaista. Kaada kerma-sulatejuustoseos vuokaan kukkakaalien päälle ja ripottele pinnalle raastettua parmesaania. Gratinoi 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. 

 

LIHAPULLAT

1 sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

tilkka oliiviöljyä

500 g naudan paistijauhelihaa

1 tl suolaa

1 tl pippurisekoitusta

1 1 tl paprikajauhetta

1 kananmuna

 

Kuullota sipulisilput öljyssä pehmeiksi. Vaivaa mureketaikinan ainekset sekaisin ja muotoile siitä kostutetuin käsin lihapullia. Kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia. 

Kakkuja%20ja%20ruokia%20elokuu%202012%20