Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20tammikuu%20

KARJALANPIIRAKAT

32 kpl

 

 

kuori:

2 dl kylmää vettä

1 tl suolaa

2 1/2 dl ruisjauhoja

2 1/2 dl vehnäjauhoja

 

 

riisipuuro:

1 1/2 l täysmaitoa

3 dl puuroriisiä

suolaa

 

 

 

kypsien piirakoiden voiteluun:

voisulaa

 

 

 

Aloita riisipuurosta: Mittaa maito ja riisi kerroskattilaan ja keitä puuromaiseksi. Mausta suolalla.

Sekoita kuoren ainekset keskenään taikinaksi. Jaa taikina jauhotetulla pöydällä 32 osaan ja kauli osat pyöreiksi, ohuiksi levyiksi. Levitä levyille riisipuuroa ja rypytä reunat.

Paista karjalanpiirakat 300 asteessa n. 10 min. Voitele paistamisen jälkeen reunat voisulalla pullasudin avulla.

 

 

 

 

MUNAVOI


200 g huoneenlämpöistä voita

6 kovaksi keitettyä kananmunaa

 

 

 

Soseuta ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Pursota karjalanpiirakoille. Koristele persiljalla.

 

22089248_488196371542376_360480740404232