KARJALANPIIRAKAT
32 kpl
kuori:
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
2 1/2 dl ruisjauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
riisipuuro:
1 1/2 l täysmaitoa
3 dl puuroriisiä
suolaa
kypsien piirakoiden voiteluun:
voisulaa
Aloita riisipuurosta: Mittaa maito ja riisi kerroskattilaan ja keitä puuromaiseksi. Mausta suolalla.
Sekoita kuoren ainekset keskenään taikinaksi. Jaa taikina jauhotetulla pöydällä 32 osaan ja kauli osat pyöreiksi, ohuiksi levyiksi. Levitä levyille riisipuuroa ja rypytä reunat.
Paista karjalanpiirakat 300 asteessa n. 10 min. Voitele paistamisen jälkeen reunat voisulalla pullasudin avulla.
MUNAVOI
200 g huoneenlämpöistä voita
6 kovaksi keitettyä kananmunaa
Soseuta ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Pursota karjalanpiirakoille. Koristele persiljalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.