Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2023.11.2013%

JUUSTOINEN LOHIPASTA

 

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

loraus sitruunan makuista oliiviöljyä

250-300 g sitruunamarinoituja lohisuikaleita

1/ 2 dl kuivaa valkoviiniä

1-2 tl limen mehua

1 dl parmesaaniraastetta

1 dl kuohukermaa

1 tl hunajaa

1 rkl ketjap manis-soijaa

1 rkl sinappia

mustapippuria 

maun mukaan chili explosion maustesekoitusta
suolaa

nippu tilliä silputtuna

200 g Viola Rapu-tuorejuustoa

Lisäksi:
250 g pastaa (keittämätön)

 

Kuori ja silppua sipulit pieneksi. Kuulota sipulisilppua tilkassa ruokaöljyä ja lisää lohisuikaleet. Ruskista suikaleita noin reilu 5 min. Lisää loput ainekset tuorejuustoa lukuunottamatta. Sekoita ja anna hautua noin 5 minuuttia. Nosta liedeltä ja lisää tuorejuusto ja tillisilppu. Sekoita.  Huom! älä kuumenna kastiketta enää kun olet lisännyt tuorejuuston tai se juoksettuu. Tarjoile keitetyn pastan kanssa. Pasta kiehuu samalla kun valmistat kastikkeen. Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon. Ripottele päälle parmesaania

Viini: La-Vis Intaglio Chardonnay Sauvignon Blanc 2012 (7,88€, Italia)