Kirppis%20038-normal.jpg

DOOLEY'S-KAKKU

pohja:

200 g kaurakeksejä

25 g sulatettua voita

50 g pullomargariinia

 

täyte:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk (250g) Mascarponejuustoa

1 1/2 dl Dooley's-likööriä

4 rkl tomusokeria

5 liivatelehteä

1/2 dl kiehuvan kuumaa Dooley's-likööriä

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon svoisula ja pullomargariini. Painele keksiseos lautaselle reunavuoan sisään kakkupohjaksi.

Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone, 1 1/2 dl Dooley's-likööriä ja tomusokeri. Kuumenna loppu 1/2 dl Dooleys-likööriä esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan likööriin. Vatkaa seos ohuena nauhana huolellisesti mascarponevaahdon joukkoon. Kaada keksipohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.