ruokia%20ja%20leivonnaisia%2023.2.2014%2

BURGUNDINPATA MAKUNYSTYRÄN TAPAAN 

 

2 sipulia paloiteltuna

6 valkosipulin kynttä hienonnettuna 

nokare voita

1 iso pkt (340 g) Amerikan pekonia silputtuna

1 kg naudan sisäpaistia kuutioituna

2 prk (á 70 g) tomaattipyreetä

1 plo (7 1/2 dl) täyteläistä punaviiniä

1 prk (2 dl) Demi Glace

1 tumma Knorr Fond Du Chef fondikuutio

2 tl sokeria

2 tl suolaa

2 tl mustapippurirouhetta

2 tl kuivattua timjamia

1 tl paprikajauhetta 

1/2 tl chilijauhetta 

3 laakerin lehteä

200 g tuoreita herkkusieniä

 

 

suurus:

2 rkl vehnäjauhoja

tilkka punaviiniä

 

 

 

Kuullota sipulit pannulla voissa ja siirrä pataan odottamaan. Paista pekonisilppu rapeaksi ja siirrä pataan. Ruskista lihakuutiot parissa-kolmessa erässä ja siirrä nekin pataan. Lorauta pannulle tilkka vettä aina lihojen paistamisen jälkeen, kiehauta ja lisää sekin pataan. Lisää pataan myös tomaattipyree, punaviini, Demi Glace, fondikuutio ja mausteet. Sekoita vehnäjauhot punaviinitilkkaan ja lisää pataan. Viipaloi herkkusienet, paista voissa pannulla ja lisää pataan. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin kolmisen tuntia, kunnes liha on todella mureaa ja kypsää.

 

 

 

 

PERUNANPUOLIKKAAT UUNISSA

 

Rosamunda-perunoita

rosmariinin makuista oliiviöljyä

valkosipuli-rosmariini-gourmetsuolaa (Maldon)

 

 

 

Pese perunat hyvin juuresharjalla. Halkaise ne pitkittäin. Voitele leikkuupinta öljyllä ja ripottele päälle suolaa. Laita perunat uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin. Kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 30 min.

 

 

Viinilasillinen: Gigondas L'Hallali Grande Réserve 2011

 

 

16684082_377717645923583_274009934226483

Myös Hasselbackan perunat sopivat hyvin Burgundinpadalle.