BURGUNDINPATA MAKUNYSTYRÄN TAPAAN
2 punasipulia paloiteltuna
6 valkosipulin kynttä viipaloituna
3 porkkanaa
1 palsternakka
nokare voita
1 iso pkt (340 g) Amerikan pekonia silputtuna
1 1/2 kg naudan sisäpaistia kuutioituna
2 prk (á 70 g) tomaattipyreetä
1 prk (2 dl) Demi Glace
2 Knorr Fond Du Chef Rich Beef-fondikuutiota
2 tl sokeria
2 tl suolaa
2 tl mustapippurirouhetta
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
3 laakerin lehteä
1 ruukku tuoretta timjamia
1 plo (7 1/2 dl) täyteläistä punaviiniä + 2-3 rkl vehnäjauhoja
200 g tuoreita herkkusieniä
suurus:
2-3 rkl vehnäjauhoja
tilkka punaviiniä
Kuori sipulit, leikkaa lohkoiksi ja siirrä pataan odottamaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, porkkanat ja palsternakka ja siirrä nekin pataan.
Paista pekonisilppu rapeaksi ja siirrä pataan. Ruskista lihakuutiot parissa-kolmessa erässä ja siirrä nekin pataan. Lorauta pannulle tilkka vettä aina lihojen paistamisen jälkeen, kiehauta ja lisää sekin pataan. Lisää pataan myös tomaattipyree, punaviini, Demi Glace, fondikuutiot ja mausteet. Sekoita vehnäjauhot punaviinitilkkaan ja lisää pataan. Viipaloi herkkusienet, paista voissa pannulla ja lisää pataan. Lisää pataan myös timjaminoksat. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin kolmisen tuntia, kunnes liha on todella mureaa ja kypsää.
PERUNANPUOLIKKAAT UUNISSA
Rosamunda-perunoita
rosmariinin makuista oliiviöljyä
valkosipuli-rosmariini-gourmetsuolaa (Maldon)
Pese perunat hyvin juuresharjalla. Halkaise ne pitkittäin. Voitele leikkuupinta öljyllä ja ripottele päälle suolaa. Laita perunat uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin. Kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 30 min.
Viinilasillinen: Gigondas L'Hallali Grande Réserve 2011
Myös Hasselbackan perunat sopivat hyvin Burgundinpadalle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.