Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20tammikuu%20

TULINEN KIINALAISTYYPPINEN KANAWOK

loraus wok-öljyä

nippu kevätsipulia silputtuna

3 valkosipulinkynttä silputtuna

1/2 prk inkivääritahnaa

3-4 mietoa tuoretta punaista chiliä silputtuna (poista siemenet)

1 pkt (300 g) maustamattomia tai hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita

1 pss Findus Wok Classic-pakastevihanneksia

1 pieni kesäkurpitsa kuutioituna

1 punainen suippopaprika silputtuna

1 prk ananaspaloja liemineen

1 1/2 rkl maizenaa + 1 dl kylmää vettä suurustukseen

1 rkl fariinisokeria tai jotain muuta rummaa sokeria

suolaa

2 rkl riisiviinietikkaa

2 rkl makeaa soijaa (Ketjap Manis)

1 prk tomaattipyreetä

2-3 tl kalakastiketta

1 rkl limemehua

sichuaninpippuria myllystä

1 tl korianterijauhetta

1 tl juustokuminaa

 

Kuullota sipuleita ja cliliä öljyssä wok-pannussa. Lisää broilersuikaleet ja paista kypsiksi. Lisää inkivääritahna ja kääntele lastalla seosta minuutin verran. Lisää kasvikset ja paista välillä sekoitellen, kunnes pakastekasvikset ovat sulaneet. Lisää ananaspalat liemineen  ja suurusta.Lisää mausteet ja anna hautua kannen alla riisin keittämisen ajan. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

Tarjoa ruoka keitetyn jasmiiniriisin kera.

Viinilasillinen: Green Leaf Riesling 2012