Tämä kakku sopii vaikkapa Juhannuksen kahvipöytään.
VIHTA-TÄYTEKAKKU
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
kostutus:
n. 2 dl sitruunalimsaa (Sprite)
täyte:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
tomusokeria
vaniljajauhetta
n. 1 l tuoreita mansikoita
kakun pinnalle ennen kuorrutusta:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
koristeluun:
2 pkt vihreää sokerimassaa
1 pkt ruskeaa suklaanmakuista sokerimassaa
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, kääntele seos vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leikkaa kääretorttupohjasta 4 "pisaran" mallista levyä. Levyjen ei tarvitse olla ihan samankokoisia vaan alimmainen voi olla hieman isompi, päällimmäinen hieman pienempi ja 2 muuta siltä väliltä.
Kostuta kakku sitruunalimsalla ja laita täytteeksi tomusokerilla ja vaniljajauheella maustettua kermavaahtoa ja tuoreita viipaloituja mansikoita.
Levitä kakun pinnalle ohut kerros kermavaahtoa.
Pyörittele suklaamassasta "oksanpätkät" vihtaan. Pyörittele myös ruskeasta suklaamassasta 2 pyöreää nauhaa, kiedo ne yhteen ja aseta sopivan pituinen pätkä sidontanyöriksi vihdalle oksanpätkien ja lehtien väliin.
Kauli vaaleanvihreä sokerimassa ja ota siitä isolla lehtimuotilla kuvioita ja asettele ne kakun päälle lomittain alareunasta alkaen jatkaen ylöspäin, kunnes koko kakku on kuorrutettu lehdillä.
Tämä vihta on kuorrutettu itsetehdyllä vihreäksi värjätyllä valkosuklaamassalla. Massan käsittelyssä piti olla salamannopea, sillä se pehmenee huoneenlämmössä todella nopeasti. Otin kerrallaan noin viidesosan massasta muovattavaksi ja loppu massa sai odottaa jääkaapissa. Siitä huolimatta massa muuttui venyväksi. Sain kuitenkin kakun kuorrutettua mutta lopputulos ei ollut yhtä onnistunut kuin ylempänä oleva sokerimassalla kuorrutettu kakku.
Tämän kakun pohjaksi tein puolitoistakertaisena ylempänä olevan ohjeen kääretorttupohjan ja täytteenä on puolitoistakertainen annos kermavaahtoa sekä mansikkahilloa.
Kakku odotti tarjoilua jääkaapissa seuraavaan päivään ja näytti aivan samalta kuin juuri tehtynä, eli suklaamassalla kuorrutetun kakun voi hyvin koristella jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.