TYRNI-VALKOSUKLAAKAKKU
pohja:
200 g kaurakeksejä
25 g voita sulatettuna
50 g pullomargariinia
valkosuklaatäyte:
4 dl kuohukermaa
2 prk (á 250 g) Mascarpone-juustoa
2 levyä (á 130 g) Pandan valkosuklaata sulatettuna
8 liivatelehteä
1 dl kiehuvan kuumaa vettä
tyrnikiille:
2 pss (á 200 g) tyrniä (pakaste)
1 dl laimentamatonta tyrnimehua
2 dl tomusokeria
4 liivatelehteä
Laita valkosuklaamoussen liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon voisula ja pullomargariini. Painele seos lautaselle asetetun reunavuoan sisään kakkupohjaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon mascarpone. Sulata valkosuklaa mikrossa sulatusteholla. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen. Vatkaa liivateseos huolellisesti kerma-mascarponeseokseen. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu valkosuklaa. Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia. Laita loput liivatteet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Soseuta sulaneet tyrnit ja siivilöi siemenet pois. Lisää tyrnimehu ja kiehauta seos kattilassa. Purista liivatteista vesi ja liuota ne tyrniseokseen. Lisää myös tomusokeri. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi välillä sekoitellen. Kaada seos valkosuklaatäytteen päälle vuokaan ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.