TOMAATTINEN KALAKEITTO
1/5 osa fenkolia silputtuna
1 nippu kevätsipulia silputtuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
1 pss (0,5 g) sahramia
loraus oliiviöljyä
4 dl kuivaa valkoviiniä
2 prk (á 70g) tomaattipyreetä
1 prk (400 g) paseerattua tomaattia
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
5 dl vettä
2 rkl hummerifondia
2 tl suolaa
2-3 rkl sokeria
2 tl mustapippurirouhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl oreganoa
tuoretta timjamia
2 dl simpukkapastaa
300 g ahvenfileetä
500 g kirjolohifileetä
100 g jättikatkaravunpyrstöjä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Kuullota öljyssä fenkoli, kevätsipuli, valkosipuli ja sahrami. Lisää valkoviini ja sekoittele pari minuuttia. Lisää tomaattipyree, paseerattu tomaatti, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia. Lisää sitruunan kuori ja mehu, pasta, kuutioidut kalat sekä jättikatkaravun pyrstöt. Keitä vielä n. 15 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä. Tarjoa tuoreen patongin ja hyvän valkoviinin kera. Minusta tälle keitolle sopii juomaksi Torres Vïna Esmeralda, siinä on hiukan makeutta, joten se sopii tälle hieman tuliselle ruoalle mainiosti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.