ruuat%2022.10.2013%20003-normal.jpg

TOMAATTINEN KALAKEITTO

 

1/5 osa fenkolia silputtuna

1 nippu kevätsipulia silputtuna

2 valkosipulinkynttä murskattuna

1 pss (0,5 g) sahramia

loraus oliiviöljyä

1/2 plo (3,25 dl) kuivaa valkoviiniä

2 prk (á 70g) tomaattipyreetä

1 prk (400 g) paseerattua tomaattia

1 prk (400 g) tomaattimurskaa

5 dl vettä

2 rkl hummerifondia

2 tl suolaa

2-3 rkl sokeria

2 tl mustapippurirouhetta

1 tl chilijauhetta

1 tl kurkumaa

1 tl paprikajauhetta

1 rkl oreganoa

tuoretta timjamia

2 dl simpukkapastaa

2 pangasiusfileetä

500 g kirjolohifileetä

100 g jättikatkaravunpyrstöjä

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

 

 

 

Kuullota öljyssä fenkoli, kevätsipuli, valkosipuli ja sahrami. Lisää valkoviini ja sekoittele pari minuuttia. Lisää tomaattipyree, paseerattu tomaatti, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia. Lisää sitruunan kuori ja mehu, pasta, kuutioidut kalat sekä jättikatkaravun pyrstöt. Keitä vielä n. 15 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä. Tarjoa tuoreen patongin ja hyvän valkoviinin kera. Minusta tälle keitolle sopii juomaksi Torres Vïna Esmeralda, siinä on hiukan makeutta, joten se sopii tälle hieman tuliselle ruoalle mainiosti.