009.jpg

Koristelun idea Kinuskikissalta. Suklaakakkupohja, kostutus vanilliinisokerilla maustetulla maidolla.

POHJA:

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi se vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti vaahtoon.  Kaada taikina kahteen voideltuun vuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.
 
Kokoa kakku samaan vuokaan, joissa paistoit sen. Vuoraa vuoka ensin kelmulla. Laita täytetty kakku jääkaappiin yöksi, jotta kostutus imeytyy tasaisesti ja täyte ehtii hyytyä kunnolla.

KOSTUTUS:

4 dl maitoa

2 tl vanilliinisokeria

APPELSIINI-SUKLAATÄYTE:

3 liivatelehteä

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna

200 g appelsiinituorejuustoa

100 g tummaa suklaata sulatettuna

50 g tummaa suklaata rouhittuna

2 rkl kiehuvan kuumaa appelsiinimehua

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 min. Sekoita vaahdotetun kerman joukkoon tuorejuusto ja kuumaan appelsiinimehuun liuotetut liivatteet ohuena nauhana. Kääntele lopuksi joukkoon sulatettu suklaa sekä suklaarouhe.

 KUORRUTUS:

130 g tummaa suklaata

1 dl kuohukermaa

Kiehauta kerma ja paloittele suklaa joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada kuorrutus kakun päälle. Koristele kakku marsipaanista tehdyillä ruskalehdillä sekä suklaatäytteisillä vohvelirullilla. Vuole päälle vielä hieman valkosuklaata.