Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20maaliskuu%2

RIESLING-KANA

 

1 l kantarelleja silputtuna 

2 isoa sipulia silputtuna

5 valkosipulin kynttä silputtuna

nokare voita

1 iso pkt (340g) Amerikan pekonia silputtuna

800 g maustamattomia broilerin ohutleikkeitä

2 Knorr Fond Du Chef-kanaliemi fondikuutiota

1 plo (7 1/2 dl) kuivaa valkoviiniä (Riesling)

1 tl suolaa (tai maun mukaan), käytin Falksaltin Gourmet-sormisuolaa, joka sisältää kuivattua herkkutattia, sitä saa ainakin Tampereelta Keittiöelämää-liikkeestä

2 tl mustapippurirouhetta

kuivattua timjamia (noin 1 rkl)

noin 3 rkl vehnäjauhoja (sekota tilkkaan valkoviiniä)

3 dl kuohukermaa

1 prk (200 g) Creme Bonjour-kantarelli-tuorejuustoa

 

 

 

Leikkaa broilerleikkeet reilun kokoisiksi suupaloiksi.

Hauduta kantarellisilppua hetki kuivalla pannulla, jotta niistä haihtuu hiukan nestettä pois. Lisää sitten pannulle reilun kokoinen nokare voita ja sipuli- ja valkosipulisilput ja paista seosta muutama minuutti. Siirrä seos lautaselle ja paista pekonisilppu rapeaksi. Siirrä pekonit myös lautaselle odottamaan ja paista vielä broilerpalaset parissa erässä pekonin rasvassa/voissa kypsiksi.

Lisää sitten pannulle broilerien sekaan pekoni-kantarelli-sipuliseos, viini (sekoita osa viinistä vehnäjauhojen kanssa), fondikuutio ja mausteet ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin tunti. Lisää kerma ja kiehauta. Lisää lopuksi tuorejuusto ja siirrä pannu pois liedeltä ettei tuorejuusto muutu rakeiseksi. Sekoita tasaiseksi ja lisää mausteita jos tarve vaatii. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

 

Viinilasillinen: Erlenbacher Kayberg Riesling 2012 , mutta myös moni muukin kuiva Riesling sopii hyvin tälle ruoalle. Olemme nauttineet Riesling-kanan kanssa mm. Leon Beyer Rieslingiä, Jean Biecher Reserve Rieslingiä sekä Yalumba Y Series Rieslingiä ja kaikki niistä toimivat loistavasti ruoan parina.