Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2030.4.2015%2

RAHKAPIIRAKKA

uunipellillinen

 

pohja:
 
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 rkl vanilliinisokeria
250 g sulatettua margariinia
 
Sekoita ainekset keskenään ja ota pari lasillista taikinaa erilleen. Sekoita lopun taikinan joukkoon vielä
 
1 muna
2 dl piimää
 
täyte:
 
2 prk rahkaa (á 250g)
2 dl sokeria
2 munaa
2 tl vanilliinisokeria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
 
Levitä taikina uunipannulle ja sen päälle täyte. Ripottele lopuksi pinnalle erilleen otetut pari lasillista taikinaa. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 min, kunnes se on kullanruskea.