Tämän ohjeen löysin Koti ja keittiö-lehdestä (1-2/2013). Hiukan sävelsin itse ohjetta. Alla oma versioni ohjeesta.

Kirppis%20034-normal.jpg

PROSCIUTTOPASTA

 

250g tagliatellea

2 pkt (á 90g) ilmakuivattua kinkkua suikaloituna

1 valkosipulinkynsi murskattuna

1 rkl oliiviöljyä

2 1/2 dl kuohukermaa

2 keltuaista

1 pss (70g) parmesan-raastetta

suolaa myllystä

reilusti mustapippuria myllystä

muutama pyöräytys Chili Explosion-myllystä (Santa Maria)

 

 

 

tarjoiluun:

1 pss parmesan-raastetta

 

 

 

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan ja valuta. Sekoita kerma ja keltuaiset. Lisää 1 pss parmesan-raastetta ja mausteet. Kuullota valkosipuli ja kinkkusuikaleet pannulla öljyssä. Lisää pasta pannulle ja kääntele varovasti ainekset sekaisin. Lisää kerma-keltuaisseos ja kääntele vielä hetki, jotta seos paksuuntuu. Tarjoile parmesan-raasteen ja hyvän punaviinin kera. Tässä kuvassa kyytipoikana näkyy olevan Poggio al Tufo Rompicollo .