Tämän ohjeen löysin Koti ja keittiö-lehdestä (1-2/2013). Hiukan sävelsin itse ohjetta. Alla oma versioni ohjeesta.
PROSCIUTTOPASTA
250g tagliatellea
2 pkt (á 90g) ilmakuivattua kinkkua suikaloituna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 rkl oliiviöljyä
2 1/2 dl kuohukermaa
2 keltuaista
1 pss (70g) parmesan-raastetta
suolaa myllystä
reilusti mustapippuria myllystä
muutama pyöräytys Chili Explosion-myllystä (Santa Maria)
tarjoiluun:
1 pss parmesan-raastetta
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan ja valuta. Sekoita kerma ja keltuaiset. Lisää 1 pss parmesan-raastetta ja mausteet. Kuullota valkosipuli ja kinkkusuikaleet pannulla öljyssä. Lisää pasta pannulle ja kääntele varovasti ainekset sekaisin. Lisää kerma-keltuaisseos ja kääntele vielä hetki, jotta seos paksuuntuu. Tarjoile parmesan-raasteen ja hyvän punaviinin kera. Tässä kuvassa kyytipoikana näkyy olevan Poggio al Tufo Rompicollo .
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.