Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20maaliskuu%2

PENNE GARBONARA A'LA MAKUNYSTYRÄ

250 g penneä

1 pkt (170g) Amerikan pekonia

4 keltuaista

1/2 dl kuohukermaa

70 g raastettua parmesan-juustoa

reilusti mustapippuria myllystä

suolaa myllystä

 

tarjoiluun:

raastettua parmesan-juustoa

 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Paista pekoni rapeaksi oliiviöljyssä ja laita paistetut siivut lautaselle talouspaperin päälle, jotta liika rasva imeytyy paperiin. Sekoita keltuaiset ja kerma keskenään isossa lasi- tai teräskulhossa, lisää parmesan-raaste sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Valuta kypsä pasta siivilässä ja sekoita se kulhoon kerma-keltuaisseoksen joukkoon. Murustele sekaan myös pekonit. Tarjoile heti parmesan-raasteen ja hyvän punaviinin kera.

Viinilasillinen: Tommasi Le Prunée Merlot 2012