Pizza bianco, eli pizza ilman tomaattikastiketta.
KANTARELLIPIZZA
pohja:
1 1/4 dl lämmintä vettä
1/4 pkt hiivaa
1/2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1/4 dl oliiviöljyä
n. 3 dl vehnäjauhoja
täyte:
1 prk Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitus
1 pss (70 g) parmesanraastetta
1 pkt (170 g) Amerikan pekonia silputtuna ja rapeaksi paistettuna
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 l kantarelleja silputtuna
nokare voita
suolaa maun mukaan (itse käytän sieniruoassa suolana aina Falksalt Gourmet-sormisuolaa, joka sisältää kuivattua herkkutattia, sitä myydään ainakin Tampereella Keittiöelämää-nimisessä liikkeessä)
Meiran metsäistä lihamaustetta myllystä
kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
koristeluun:
parmesan-lastuja
Vaivaa taikina käsin tai monitoimikoneella kimmoisaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla tunnin verran. Valmista sillä välin täyte: paista pekonisilppu rapeaksi pannulla ja siirrä se sitten lautaselle odottamaan. Paista sipulisilput ja kantarellisilppu voissa, lisää mausteet ja pekoni ja kääntele ainekset sekaisin. Kauli kohonnut taikina pyöreäksi levyksi. Levitä päälle Creme Bonjour Cuisine ja ripottele päälle parmesanraaste. Levitä päälle vielä täyte. Paista 300 asteisessa uunissa n. 5 min, kunnes reunat ovat rapeat. Viimeistele pizza vielä parmesan-lastuilla.
Meillä oli palanpainikkeena lasillinen Tarapacá Santa Cecilia Merlot Carmenére Tämä pehmeän hedelmäinen viini sopi mielestäni tälle pizzalle mainiosti =).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.