Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20lokakuu%202

CHILI CON CARNE

 

2 sipulia silputtuna

4 valkosipulin kynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

1 pkt (170 g) Amerikan pekonia

400 g paistijauhelihaa

1 dl täyteläistä punaviiniä

2 prk (á 70 g) tomaattipyreetä

1 prk tomaattimurskaa (Mutti)

1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

1 prk kidneypapuja valutettuna

3 tl korianterijauhetta

4 tl juustokuminaa

2 tl suolaa

3 tl fariinisokeria

2 rkl häränlihafondi punaviinillä

2 tl savuchilijauhetta

1 rkl savustettua paprikajauhetta

2 tl mustapippurirouhetta

 

 

 

Silppua pekoni ja paista se rapeaksi omassa rasvassaan. Siirrä lautaselle odottamaan. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua öljyssä, lisää pannulle jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää pannulle paistettu pekoni ja punaviini, sekoittele n. minuutti ja lisää pannulle kaikki loput ainekset. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla tunnin verran. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa. Meillä oli vielä lisukkeena avokadoa. kurkkua ja tomaattia sekä tortillasipsejä.

 

 

Viinilasillinen: Bearflag Dark Red Wine Blend 8,49€

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20tammikuu%20

Tortillan täytteenä chili con carne vasta olikin hyvää =). Toimi erinomaisesti illanistujaisissa kaveriporukalla. Lisäksi täytteenä on raastettua cheddar-juustoa, tomaattia, kurkkua ja avokadoa. Ainoastaan hanapakkauksessa myytävä Tarapacá Santa Cecilia Merlot Carmenére 2013 oli mielestäni varsin kelvollinen kumppani tälle tuliselle ruoalle.

 

 

 

JUUSTOKASTIKE

 

1 1/2 dl kermaa

200 g cheddar-sulatejuustoviipaleita

Chili Explosionia myllystä

 

 

 

Kuumenna kerma kattilassa ja lisää siihen sulatejuustoviipaleet. Käännä levy pois päältä ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Mausta Chili Explosionilla.